Dec 042010

Engeland is het land van de onderkoelde humor. Mr. Bean, Blackadder, Dad’s army: wie is er niet vertrouwd mee. Een van de grote talenten is Stephan Fry die in de serie Blackadder voor generaal speelt. Fry is manisch-depressief en heeft een openhartig boek geschreven over zijn ziekte. Ook heeft hij nooit een geheim gemaakt van zijn seksuele geaardheid. Toen hem eens gevraagd werd wanneer hij zich ervan bewust werd, antwoordde hij: I suppose it all began when I came out of the womb. I looked back up at my mother and thought to myself, ‘That’s the last time I’m going up one of those.

Samen met een andere bekende komiek Huges Laurie heeft Fry een overgetelijke serie gemaakt A bit of Fry and Laurie, Engelse humor op zijn best. De mooiste sketch is ongetwijfeld die waarin de winnaar van een Formule-1 race geïnterviewd wordt door een opgewonden reporter (Fry)  die wil horen hoe gelukkig hij zich nu voelt. Het loopt allemaal anders af. (fragment:  Fry_xvid)

Leave a Reply

(required)

(required)